Haberler

MODEF FUARINA 20-22 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yurt içi satışlarının arttığını, ihracat rakamlarında ise yavaş yavaş hareketlenme olduğunu belirterek, mobilya fuarına 20-22 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Normalleşme sürecinden sonra mobilya sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Piyasalar haziran başı itibariyle yasakların kalkması ve düğün sezonunun başlaması ile birlikte, Türkiye genelinde sektörde ötelenmiş alışverişler yapılmaya başlandı. Hem perakende satışlarımızda, hemde Türkiye genelinde perakende satışlarda hareket oluştu. Bu birkaç ay böyle devam eder. Bunlar Şubat, Mart, Nisan aylarında yapılması gereken alışverişlerdi pandemi nedeniyle ötelenmişti. Şuan tekrar düğün sezonu açılması ile birlikte alışverişler başladı. Sektörümüz yavaş yavaş kendini toparlamaya çalışıyor” dedi.

Mobilya sektörünün yeni şartlara ayak uydurmaya çalıştığını belirten Ayhan, “Tedbirli bir şekilde çalışarak işlerimizi yapma telaşındayız.  Bu süreçte yurt dışı ihracatımızda ciddi yavaşlama oldu. Dünya genelinde bu sorun bitmeden eski ihracat rakamlarını yakalamamız biraz zor olacak. Belki 2021 itibariyle bıraktığımız yerden ileriye götürebiliriz diye düşünüyorum. Bu sene ihracatımızda %50 gerileme olduğunu söyleyebilirim. Pandeminin azaldığı turların, uçakların serbest olduğu ülkelere ihracat var. Fakat birçok ülkede tedbir bakımından yavaşladı. Haziran ayı itibariyle ihracatta hareketlenme var. Önce sağlık diyoruz, tedbirli çalışalım” diye konuştu.

Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü, “MODEF fuarımız 20 25 temmuzda kapılarını açacak. Mobilyacılarımız modellerini hazırlıyorlar. Ağırlıklı olarak yurt dışından ziyaretçi bekliyoruz. Tahminim iyi bir ziyaretçi gelmesi. Çünkü yurt içinde şuanda serbest bir dolaşım olduğu için, yeni modelleri görmek isteyen mağazacılarımız bizim fuarımızı ziyaret edeceklerdir. Fuarlarımız ortalama 20-22 bin ziyaretçi geliyordu. Bu sayı bunun altına yine düşmeyecektir. Hem arkadaşlarımıza, hem diğer firmalara hareket getireceğini düşünüyorum. Fuarda kendimiz tedbir almayı düşünüyoruz, profesyonel destek alacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir