Haberler

Mobilyacılar Odası BaÅŸkanı Ayhan’dan Genel DeÄŸerlendirme

Mısır’da meydana gelen olaylara karşı kayıtsız kalmayan Ä°negöl Mobilyacılar Odası, iç savaşın bitmesiyle beraber Mısır’a özel Fiyat Ä°ndirimli mobilya kampanyası baÅŸlatacak. Mısırlı Müslüman halkın kalkınması için kolları sıvayan Ä°negöllü mobilyacılar, Mısır’daki iç savaşın bitmesini dört gözle bekliyor. Ä°negöl Mobilyacılar Odası BaÅŸkanı Özcan Ayhan, gazetemize mobilya sektörünü deÄŸerlendirdi.

İNŞALLAH İÇ PAZARDA HAREKETLİLİK HIZLANIR

Ä°negöl Mobilyacılar Odası BaÅŸkanı Özcan Ayhan, “Ramazan ayları her yıl genelde sektörümüz için sakin geçer. Çünkü, sıcaklar, oruç nedeniyle, badanaların yapılması gereken evlerde vatandaÅŸlar Ramazan dolayısıyla çalışmak istemiyor. Düğün sezonları da Ramazan’dan önce yada sonra oluyor. Ramazan’da mobilya alıcıları gezerler fakat alışveriÅŸler bayramdan sonraya kalır. Sektörümüzde bu sene aynı olayla karşı karşıya kaldık. Ramazan’da hiç iÅŸ olmadı dersek, haksızlık olur. Ramazan’da da iÅŸlerimiz oldu fakat diÄŸer aylara göre daha sakindi. Ramazandan sonra düğün sezonunun da hızlanmasıyla sektörümüzde bir canlılık baÅŸladı. Ä°nÅŸallah bundan sonra daha iyi olacak. Türkiye genelinde yapılan araÅŸtırmaya göre, yüzde 70’i Ramazan bayramından yılbaşına kadar olan dilim içerisinde düğünler oluyor. Türkiye genelinde olacak düğün sayısı 500 bin civarında. Bu düğünlerin mobilya sektörüne, beyaz eÅŸyaya ve diÄŸer sektörlere hareket getireceÄŸini düşünüyorum. Çünkü bizim örf ve adetlerimizde düğün önemlidir. Ä°nÅŸallah iç pazarda hareketlilik hızlanır” dedi.

İÇ SAVAŞLAR SEKTÖRÜ BALTALADI

Dış pazarda da, komÅŸulardaki istikrarsızlık, iç savaÅŸlar, ekonomilerinde sıkıntı olan ülkelerin de sektöre balta vurduÄŸunun altını çizen BaÅŸkan Özcan Ayhan, “Mısır ve Suriye’deki hiç tasvip etmediÄŸimiz antidemokratik darbeler, bizi derinden yaraladı. Müslüman kardeÅŸlerimizin hunharca katledilmesi bizi çok üzdü. Mobilya satmaktan ziyade, insanların uzaktan keskin niÅŸancılar tarafından sanki av avlar gibi vurulmaları bizi yaraladı. Ä°nÅŸallah Suriye ve Mısır’daki iç savaÅŸlar biter. Halkın gördüğü zülümler biter inÅŸallah. Allah onların yardımcısı olsun. Ä°nÅŸallah bu beladan bir an önce kurtulurlar. Biz de çok mutlu oluruz” diye konuÅŸtu. DESTEÄžE HAZIRIZ İç savaÅŸların bitmesi halinde destek vermek için yardımcı olacaklarını vurgulayan Ayhan, “Mobilyalarımızı gerekirse daha ekonomik ÅŸartlarda satmaya hazırız. Yeter ki bu ülkeler toparlansın. Özel indirimli fiyat konusunda kampanya baÅŸlatırız. Suriye ve Mısır’a gerekirse özel fiyatlarla destek olmaya hazırız. Suriye’de oturacak doÄŸru dürüst ev bile kalmadı. Halkın üzerine bombalar yağıyor. Ä°nsanlar gerçekten periÅŸan. Elimizden geldiÄŸince o ülkelere yapacağımız ihracatlarda daha ekonomik fiyatlar politikası uygulamak için, mobilyacılarımıza çaÄŸrı yaparız. Yeter ki o ülkelerdeki akan kan dursun. Bu konuda mobilyacılarımızın cömert olduÄŸunu düşünüyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

DÜŞMAN OLDUĞUMUZ ÜLKELERİN EKONOMİLERİ DÜZELSİN DİYE  DUA EDİYORUZ

Eskiden mobilya ihracatında Ä°negöl’ün tercih ettiÄŸi ilk ülkenin Yunanistan olduÄŸunu, ancak Yunanistan’da yaÅŸanan ekonomik krizle beraber geri planda kaldığını aktaran Ayhan, “Yunanistan’daki ekonomik kriz Ä°negöllü mobilyacıyı etkiledi. Dünyanın global hale gelmesinin sebeplerinden biri komÅŸumuzdaki yangın bize de zarar veriyor. İç savaÅŸ bize de zarar veriyor. Eskiden düşman olduÄŸumuz ülkelerin bir an önce ekonomilerinin düzelmesi için, bizde dua eder duruma geldik. Ãœretim yapan bizim gibi iller, ilçelerin iç pazarda ürünlerini tüketmesi mümkün deÄŸil” ifadelerini kullandı.

DALGASIZ DENÄ°ZDE KAPTANLIK YAPMAK KOLAYDIR

Kasım ayında yapılacak olan EXPO fuarının da Ä°negöl’e olumlu yönde etki yapacağını belirten Ayhan, “Bu sene daha çok yabancının ilçemize geleceÄŸini düşünüyorum. Çünkü fuarlarda deneyim kazandık. Fuar alanımıza yapmış olduÄŸumuz portatif bina benzeri ilavemiz var. Buraya da 25 firmamız katılacak. Bu sene katılımcı firma sayımız biraz daha artacak. Katılımcı portföyümüzde geniÅŸlemiÅŸ olacak. Ziyaretçilerimiz inÅŸallah memnun olur. Tüm sektörlerde iniÅŸ çıkışlar olur. Önemli olan bu zamanlarda gemiyi iyi idare etmek. Dalgasız denizde kaptanlık yapmak kolaydır belki ama dalgalı denizlerde de marifet ister. Ä°ÅŸverenlerimizin daha dikkatli politika izlemelerini, ilerisini görmedikleri yatırımlarda, kredilerde firmanın bu günkü ÅŸartlarını da deÄŸerlendirip, borçlanma yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü sektörümüz bir anda saman alevi gibi bazen parlar, bazen de çok sakin dönem olur. Bunları göz önünde tutmak lazım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir