Haberler

BAKANLIĞA SÜNGER RAPORU

Sünger zammı başta olmak üzere birçok sektörde yaşanan sorunların çözümü için güç birliği yapan İnegöl Mobilyacılar Odası, MÜSİAD, MOSDER ve İMOTİM, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ankara’da bir araya geldi. Ziyarette; hazırlanan raporlar bakana sunuldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaretine, Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, MOSDER Başkanı Mustafa Balcı ve İMOTİM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaran katıldı.

Verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydeden İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, bakanlığa rapor sunduklarını aktararak; “Mobilya sektöründe en çok kullanılan hammaddelerin başında gelen süngere Temmuz ayından itibaren üst üste zamlar gelmiştir. Süngerin hammaddesi TDI ve Polyoldaki %100 artış sonrası 3 ayda süngere de %113 oranında zam yapıldı. Bu artış 1 koltuk takımında ortalama 1.000 TL artı maliyete yol açmaktadır. Bu artışlar, hem üretici hem de tüketiciyi zor durumda bırakmaktadır.

Ekim 2016’da da süngerde benzer sıkıntı yaşanmış; sünger hammaddesi üreticilerinden Bayer’in üretimi aralık ayına kadar durdurması ve Alman devi BASF’ta çıkan yangın sünger hammaddesi olan TDI ürününün piyasaya arzında sıkıntılar olmasıyla sünger fiyatlarında ciddi artış olmuştur.

Süngerin hammaddesinden kaynaklı olarak dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ve ülkemizde süngerin hammaddesi TDI ve Polyolun üretiminin yapılması hem cari açık sıkıntısının ortadan kalkmasına hem de üretici firmaların keyfi tutumları ile fiyatlarıyla oynamasının da önüne geçecektir.

Bu manada yerli bir yatırımın yapılmasını, devletimizin bunu teşvik etmesini mobilya sektörü de beklemektedir” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir