Duyurular

İnternetten Mobilya Alışverişleri Yüzde 114 Arttı!

Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM), online alışverişlerin zirveye ulaştığı Kasım ayı verilerine değindi. BKM verilerine göre, Kasım ayı içinde kartlı ödeme tutarları geçen senenin aynı tarihlerine oranla % 23’lük bir büyüme gösterdi. İnternet üzerinden kartlı ödeme tutarları ise mağazalar ve e-ticaret sitelerinin kampanyalarına bağlı olarak % 54 oranında artış gösterdi. Bu kapsamda gerçekleşen yükseliş, mobilya alışverişlerine yansıyarak, internetten mobilya satın alımlarında % 114’lük bir yükselişe sebep oldu.

İnternet üzerinden yapılan kartlı ödeme tutarlarının % 54’lük yükselişi sonunda işlemler için harcanan rakam değeri 29 milyar TL olarak hesaplandı. Bu yüksek hesaplama değeri içinde önemli bir dilimi ise mobilya satışları temsil ediyor. İnternet üzerinden mobilya satışlarının en yüksek sayıda gerçekleştiği günler, ek çok farklı ürün üzerinde indirim uygulaması gerçekleştirilen 27 Kasım Cuma ve 11 Kasım Çarşamba günleri oldu.

Bu günler kapsamında birçok farklı mobilya çeşidi üzerinde uygulanan fiyat indirimleri, online alışveriş kapsamında edinilen ürün sayısını yükseltti.

Mobilya Alıcılarının İnternetten Yaptığı Toplam Kartlı Ödeme Tutarı Ne Kadar?

Her yıl dünyada Kasım ayının 4.Cuma gününe denk gelen Türkiye’de ‘’Efsane Cuma’’ ve ‘’ Süper Cuma’’ olarak adlandırılan tarihte, e-ticaret siteleri mobilya ürünleri için avantajlı fiyat değerleri açıkladı. 27 Kasım Cuma ve 11 Kasım Çarşamba günleri oluşan artışlar ile 27 Kasım kartlı ödeme tutarları 1,94 milyar TL, 11 Kasım kartlı ödeme tutarları 1,81 milyar TL olarak ifade edildi. Bu harcama tutarının 791 milyon TL’si sadece mobilya ürünleri için yapılan online kart harcamalarını içerdi. Dikkat çekici satış oranı yükselişi ile toplam kart harcamalarında 3. en büyük dilimi alan mobilya sektörü ürünleri, internet kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Mobilya alımlarında ürün seçimi ardından, güvenlik kodu eşliğinde ödeme yapılabilmesi ve farklı kredi kartı tiplerinin yanında, banka kartı ödeme seçeneklerinin bulunması, alıcıların internet üzerinden alışveriş gerçekleştirmelerine sebep oluyor. Müşteri kitlesi bu işlem aşamalarının oldukça pratik olduğunu dile getiriyorlar.

Mobilya Sektörü İnternet Satışları İle Sektörde Kaçıncı Sıraya Yükseldi?

Genel sektörel dağılıma bakıldığında, geçen yılın Kasım ayı verilerine göre % 187 artış yaparak 3,33 milyar TL’ye ulaşan market-gıda sektörü ilk sırayı almayı başardı. 7,16 milyar TL kartlı işlem harcaması ve % 119 artış ile ikinci sırada elektronik eşya sektörü yer alırken, 791 milyon TL kartlı işlem harcaması ve % 114’lük artış ile üçüncü sırada mobilya sektörü yer aldı.

Online kartlı satış işlemlerinin artış sebepleri arasında E-ticaret sitelerinin yürüttüğü önemli kapmayanların yanında pandemi getirileri yer alıyor. Bu dönemde dışarı çıkmaktan kaçınan ve alışverişlerini internet üzerinden yapmayı tercih eden kişiler, ödemelerini anında güvenli online aşamalar ile gerçekleştiriyorlar. Özellikle e-ticaret sitelerinde ve ünlü mobilya markalarının kendi sitelerinde ürünlere dair detaylı görselleri paylaşmaları, tüm özelliklerden bahsetmeleri ve daha avantajlı fiyatları sunmaları, online alımın tercih edilmesine zemin hazırlıyor.

Mobilya ürünlerini yakından takip edebilen ve belirli ürünlerde mağaza fiyatlarının altındaki rakamlar üzerinden alım işlemi gerçekleştirebilen müşteriler, internet üzerinden kartlı ödeme işlemlerine yönelik hesaplanan genel rakamın hızlı şekilde artmasına sebep oldular.

Sektörlere ilişkin satış başarılarını, değişen dengeleri inceleme altına alan uzmanlar ise, bu durumun ilerleyen süreçte devam edeceğini vurguluyorlar. Alıcıların, her türlü imkana online alışveriş bazında erişebilmeleri ve internet içinde yer alan mobilya ürünlerinin çok geniş bir kategoride sunulması, kartlı online ödeme tutarlarının yükseleceğine işaret ediyor.

 

One thought on “Ä°nternetten Mobilya AlışveriÅŸleri Yüzde 114 Arttı!

  1. Hakan dedi ki:

    İyi bir analiz olmuş teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir