Duyurular

Casual Tarzda Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Casual tarzda salon dekorasyonu yaşam alanlarınızı çok özel ve ayrıcalıklı bir görünüme getirmeniz için özel fırsat sunuyorlar. Bu tarz ile birlikte günlük detayları öne çıkararak özel bir görünüm elde edebilirsiniz. Şık olduğu kadar kullanışlı bir görünüm de sergileyen Casual tarzı salonlar için iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Casual Stili Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

casual stili salon

Casual stili dekorasyon salonda ya da oturma odasında günlük vurguların ön plana çıkarıldığı tasarımı içermektedir. Bu şekilde tasarlanan salonlar daha doğal ve ferah bir görünüme sahip olmaktadırlar. Ancak bu etkiyi yaratmak için doğal malzemelerin kullanılması çok önemlidir. Doğal yapıda mobilyaların olmasının yanında; doğal etki yaratacak olan kumaş özelliklerinin de tercih edilmesi Casual tarzı için en önemli noktalardır. Ayrıca sadeliğin ön planda tutulması da yine tasarımı uygulamak açısından önem taşır. Fakat Casual tarz için asketik tarzda bir sadelik söz konusu değildir, fazla mobilya ve aksesuar Casual tarz için kullanılabilir ama bunu doğru bir şekilde uygulamak gerekmektedir.

Bu açıdan tarz için gösteriş ve sadeliğin yan yana gelmesini sağlayabilirsiniz. Fakat dengenin iyi kurulması ve günlük yaşama hitap edecek şekilde bu tasarımın yapılması oldukça önemlidir. Sadeliğin ihtişamının ortaya çıkarılması Casual tarzın asıl vurgusunun temel noktasını oluşturmaktadır.

Casual Stilde Renk Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Casual dekorasyon yapmak için renkler oldukça önemlidir. Renkler için herhangi bir kısıtlama bulunmazken mobilyalar ile uyumlu duvar renklerinin tercih edilmesi önemlidir. Bu bakımdan beyaz, bej, gri, kum rengi gibi renkler sıklıkla bu tasarım içinde kullanılmaktadır. Esas nokta düz bir görünüm elde etmek yerine canlı ve hareketli görünümün yakalanmasıdır. Bu bakımdan duvar rengi, mobilya ve perde rengi gibi konularda daha canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Casual tarz temelde bir modern tasarım olduğu için; koltuk gibi mobilyalarda tek bir renk kullanımı yerine örneğin halılar ile karşıt renk oluşturacak renkleri seçebilirsiniz.

Mobilyaların dışında perdeler için tercih edeceğiniz renkler de önemlidir. Bu kapsamda perdelerin açık tonlardan oluşmasını tercih etmeniz ortamın ferah görünmesini sağlayacaktır. Casual tarz için en önemli noktaların başında ferah görünme gelmektedir.

Casual Mobilya Tasarımlarına Öncelik Verin

casual mobilya tasarim

Günümüzde mobilya çeşitleri farklı tarzlara uygun olarak tasarlanabilmektedir. Bu kapsamda Casual mobilya çeşitleri tercih etmeniz bu şekilde yapacağınız bir tasarım için çok uygun olacaktır. Özellikle rahat bir konfor elde etmenizi sağlayacak olan modelleri seçmelisiniz. Çünkü Casual tarz sadece görünümden ibaret olmayıp mobilyaların sundukları konforu da göz önünde tutan tarza dayanmaktadır.

Mobilyaların tercihinde ise salonun ölçülerine göre mobilyaların seçilmesi gerekmektedir. Günlük yaşam vurgularını içeren Casual tarz için mobilyaların işlevsel özelliklerinin ön plana çıkması önemlidir. Bu yüzden salonda gereğinden fazla büyük olacak mobilyaları kullanmaktan uzak durmalısınız. Mobilyaların malzemesi olarak; temel bir etmen olmasa da ahşap malzemeden üretilen mobilyaların tercihi daha güzel ve ferah bir ortam elde etmenize yardımcı olacaktır.

Günlük Stil Vurgularını Ön Plana Çıkarın

Casual tarzda salon dekorasyonu yapmak için günlük stil vurgularını ön plana çıkarmanız gerekir. Günlük stilden anlaşılması gereken ev sakinlerinin ve misafirlerin kendilerini çok daha rahat hissedecekleri bir alan yaratmaktır. Bu bakımdan aşırı gösterişli ve aşırı sade mobilyalardan ya da eşyalardan uzak durmalısınız. Hem estetik hem de işlevsel özellikleri ile öne çıkan mobilyalarınızı kullanmanız bu tarzın uygulanması açısından daha yararlı olacaktır. Bunun yanında yumuşak ve rahat özelliklerinin de mobilyalarda baskın olmasına dikkat edilmelidir.

Ortamın çok göze batmayan ama her biri bir bütün oluşturan çeşitli dekor objeleri ile tasarlanması da güzel olacaktır. Bu bakımdan; çeşitli heykel, biblo, lambader gibi eşyalara yine salonda yer vererek Casual tarzı etkileyici bir şekilde uygulayabilirsiniz. Temelde salonda kendinizin rahat etmesi çok öncelikli olduğu için; kendinizi iyi hissettirecek detaylara yer vererek, özel bir tarz elde etmeniz mümkün olacaktır. Casual tarz için en önemli nokta bu tarzın bir sabit kuralının olmadığı; öncelikli olarak dekorasyonu yapanın estetik ve işlevsel ihtiyaçlarına yanıt vermesidir. Bu noktayı unutmayarak etkileyici Casual tarzında salon tasarımı yaparak hem ev sakinlerini hem de misafirlerinizi çok mutlu etmeniz mümkün hale gelebilir.

Ayrıca dekorasyon stillerinin mobilyaları bilgilerine de bakabilirsiniz.

One thought on “Casual Tarzda Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir